вторник, 27 октомври 2009 г.

За общото между искреността на пиян казанджия и Яне Янев

Интересни качества проявяват родните политици! Особено някои от тях! А още по-интересни – Яне Янев. Защото само преди две години и малко, на въпросния политик, за малко да му лепнат прякора Яне Антиакциза, покрай сърцераздирателните му изявления в защита на родните селски казани и ритуално пиене на домашна гроздовица по селските мегдани. Редом с активисти от сдружение “Радостта на народа”.
Той, Яне, може и да е забравил, но аз добре помня думите му тогава, във връзка с акциза върху домашната ракийка , че “управляващите не знаят, че народното недоволство набира скорост и може да ескалира дотам, че да застраши политическите устои на цялата държава”.
Само че, оттогава до сега, със сигурност може да се твърди само, че са се лели хиляди литри ракия, но не и че Яневото недоволство е все зад същата кауза. Защото днес цитат от изявлението на лидера на РЗС, в сайта на партията, гласи: ”Призоваваме Министерски съвет и ГЕРБ преди внасянето на републиканския бюджет да внесе поправки в законодателството свързвани с ощетяването на бюджета в особено големи размери, заради не внасянето на акцизи и данъци и заради нелегалното производство”.

Кога всъщност Яне Янев е бил искрен? Тогава или днес?

1 коментар:

Апостол Апостолов каза...

Защо ли нашият народ нарича политиката "курвенска работа"?...