петък, 17 юли 2009 г.

Пълно (почти наполовина) морално основание


Борисов заяви, че имал пълното морално основание, да състави самостоятелно правителство. Само че, зависи колко му е на човек морала. Защото, ако бъдещият ни премиер има впредвид, че по силата на обстоятелството, почти половината от избирателите гласуваха за него и това му дава “пълното” морално основание за самостоятелен кабинет, то думата по-горе “почти” добива по-друг смисъл. Особено след евентуална реплика – “а по-голямата част от половината, за кого гласуваха, г-н Борисов?”
И понеже наскоро лидерът на ГЕРБ публично се похвали, че вече десет години се занимава с политика, близко до ума е, че би трябвало да е наясно, че това което се опитва да направи, справедливо и неслучайно се окачествява, като правителство на малцинството. И от моя гледна точка, на човек от мнозинството, гласувал за друга политическа сила, не за Борисов, действията му в посока еднопартиен кабинет са освен хазартни, но и неморални, защото застрашават бъдещето на държавата, в която живея. И просто се надявам, че думите “да гарантираме стабилност” не са думи на вятъра, защото за това се иска работа, не меморандуми.

8 коментара:

valsodar каза...

На мен ми стана интересно нещо друго - защо така се промени на 180 градуса политиката на подкрепа от страна на Костов?
Хем се радваше на правителство на десните сили, ама хем и се прави на ощипана Ганка, че не му дават министерски кресла?
Особенно го боли за министерството на финансите - ключът към митниците и контрабандата.

Лично аз доверие нямам никому, първо искам резултати и едва след това давам подкрепата си.
А за разлика от повечето сънародници, моята памет се простира повече от един мандат в миналото ни.

Тодор Сантов каза...

Поддаваш се на вестник Труд, драги... :)
Но искам да ти кажа, че за да си отговорен за нещо, трябва да си и участвал нали? Все едно аз да подпиша с теб меморандум за съгласие с всички мнения, които изразиш в свои постинги. Ако поне не ги прегледам - забрави.

Иван Христов каза...

Много точна и вярна посока на статията. Костов не се обърна на 180 градуса, а разБойко Борисов. Изглежда @Valsodar, предварително е решил как да коментира , без да е вникнал в съдържанието. Като се има в предвид, че ГЕРБ и СК, са единствените членки на Европейската Народна Партия, беше естественo да се направи коалиция между двете. ББ направи завой, което доказва, че той само привидно е член на ЕНП, за да получи европейско признание. Но ще стане като приказката за лъжливото овчарче. Европейските ежедневници вече започнаха да пишат за ББ с голям резерв и недоверие.
Г-н Сантов, много ми хареса вашата публикация и ще я пусна и в моя блог и свежо, мисля, че няма да имате нищо против:-)
Поздрави!

Тодор Сантов каза...

Г-н Христов, Валсодар е човек, чието мнение безкрайно уважавам. Той е вникнал в статията, но прото има своя гледна точка, която аз дълбоко уважавам. Както и Вашата, покриваща се с моята, за което Ви благодаря!

valsodar каза...

Интересно ми е най-вече, защо Костов обещаваше подкрепа за нещо, което и без да си много в политиката, ти е ясно колко си струва?
Все пак, след като публично се дава пълната подкрепа, после е малко неловко да се отметнеш от нея.
Бойко и пирамидалната му партия няма да ги коментирам, той копира досега изцяло структурата на Жорж Ганчев с биснесблока и на Дедо с НДСВ.
Изцяло тоталитарна партия, чиито парламентаристи са в парламента покрай харизматичноста на лидера й.
А до къде стигат подобни партии е видно по предните две - остават като поучителен пример в историята ни, като партии еднодневки.

И по-интересното е, че за момента марионетката Сидеров извлече дивиденти от цялата ситуация - поне в очите на масовият българин, на който показваното по медиите му е достатъчно за изводи :)

Ivan Hristov каза...

Политиката не е лъжица за всяка уста!

Анонимен каза...

@valsodar
За какво му е на Костов министерски кресла!!!
Той и така е виновен, без вина, за цялото зло на Земята!Синята Коалиция ще подкрепи правителство на Бойко, но без подписване на меморандум!На това ли му викаш завъртане на 180 градуса!Какъв ПОПУЛИЗЪМ!
Какво иска бат ти Бойко-пожарникара(?) политическа асимилация за следващите 4 години...хахаха, не на Костов тия шумкарски номера!
Бат ти Бойко ще докара толкова мизерия на България, колкото не сте виждали и при Виденов!
Ще се молите на Костов да се върне на власт...тогава за такива "мъдреци" като тебе ще говорим , че са се обърнали на 180 градуса!

Гергана

valsodar каза...

"Бат ти Бойко ще докара толкова мизерия на България, колкото не сте виждали и при Виденов!" - ББ не може да докара нещо, което отдавна си е тук, почти от година насам.

И костовистите в СДС, с желанието си да намажат от разрухата в държавата ми напомнят поведението на политически лешояди, които няма как да ми допадат с подобни морални устои и принципи :)