събота, 3 юли 2010 г.

Благодаря

     Искам да благодаря на г-н Атанасов, за оказаното ми доверие с включването ми в Съвета към председателя на ДСБ София. Благодаря за добрите думи, казани по мой адрес,от Стоян Танев, Иван Шиляшки, Иван Иванов, Елена Рускова, Светла Добрева и много други... Огромно благодаря и на всички членове на софийската организация, които ме подкрепиха без да ме познават добре, и чиито надежди от днес лежат на плещите ми. Благодаря на членовете и симпатизантите от "Красна поляна" за искрената радост в очите им при споменаването, днес, на моето име и бих искал да им кажа, че точно те ме научиха, че политиката е способност за поемане на отговорност и е много важно, как го правиш.

  Съвсем накратко, ще кажа какво ни предстои в уникалните условия на неуправляващи, но някак в управляващото мнозинство, както на държавно, така и на софийско ниво. Предстои ни в условията на все по-видна управленска немощ и на все по имагинерна коалиционна мощ, на все по-широко обществено негодувание, и на все по-тясна за маневри писта. Нашата писта.
     Аз, макар и вероятно на противно мнение от мнозина, смятам, че до тук, до днес, се справихме блестящо. Докато повечето разрушиха, ние съумявахме да строим, да имаме позиции по всяка злободневна тема, да предлагаме решения, когато никой нямаше такива, да изобличаваме тогава, когато никой друг не се осмели.
     Предстоят ни избори.
     Предстои ни кондиция,в която никога досега не сме били и бих казал - предстои ни лидерство.
     ГЕРБ се провалиха, но не в реформи, а в страха от тях и в отчайваща некомпетентност. Мачистият им лидер така и не разбра, че кризата е противник с дан, далеч по-висок от неговия, че само със спортни умения и колекция от медали по различен повод на ревера (пардон – фланелката) няма как задължително да си добър държавник. Атака и РЗС са компрометирани отдавна в нашите, а вече и в очите на собствените си привърженици. СДС... за СДС в София, бих казал или добро или нищо, така че казвам – «добро». За БСП – истината е, че те в момента са в съвсем друга битка, но не и в битката за София .
        Сега за София – София е същата, каквато беше преди една, преди две, преди три и преди много повече години. Кметът или кметицата са други, но има ли значение? Малкото добри неща, които са се случили са благодарение на нас и нашите инициативи - ще имаме строго регламентиране на базовите станции на мобилните оператори, предстои премахване на ромските гетата, наше е виждането за пътя за решаване на проблемния трафик през централните части и обвързаността му със синята зона, опознаването и запазването на културни артефакти, в центъра на столицата, наша е модерната визия за предстоящото с ориенталкия пазар, наречен “женски”.
      Ние, софийската организация, свършихме много работа и е логично убеждението ми, че ако от утре до края на тази година направим три неща, чакат ни успехи:
      1. В ДСБ София да стартира процедура по номинации за общински съветници и номинации за кмет на столицата.
      2. Всяка районна организация да намери един или най-много два проблема в общината си и да се съсредоточи не толкова в решаването им, което не винаги е възможно, а по-скоро в широкото огласяване на предлаганите решения. Това ще е началото и фона на предизборната кампания.
       3. В края на годината да се проведат избори за подреждане на листата от наша страна, с която листа после да съставим общата във формата на Синята коалиция.

        Така ги виждам аз нещата и такъв е пътя към успеха, според мен.

6 коментара:

Иван Христов каза...

Поздравления Тодоре! Радвам се за теб! Докато има мислещи млади хора - има надежда за България, но как ще отворим очите на гласуващия българин?!...Това е много важно! Реши ли се този въпрос, нещата ще си дойдат на място.

Анонимен каза...

Бъркаш в негативното си отношение към СДС - София. И сам ще разбереш това.

Тодор Сантов каза...

@ анонимен
Всъщност аз ни най-малко не питая негативни чувства към СДС - София, дори напротив.Единствено се опасявам от неразбирателството между централното и софийското ръководство и вероятността това да навреди на общата ни кауза.

Ангел Грънчаров каза...

Пожелание и от мен за успех в нелеката работа на политик!

templar каза...

Тошко, да черпиш Иван Христов за "младите хора" :)
Желая ти успех! Гледай да не загубиш общия поглед над нещата, защото участието в градско ръководство често води до затъване в "блатни" проблеми на организацията (тая лелка се скарала с оная лелка в район Х, или този чичко окачил рибешки гръбнак на портата на онзи чичко в борбата за номинация...) и между дърветата не виждаме гората. Тя пък една гора... :)

Радан Кънев каза...

Много, много добра новина. Съжалявам, че не бях на събранието, за да те поздравя лично, но ще имам доста възможности :)

Харесва ми този текст, който си публикувал - "Благодаря" и ... бика за рогИте.