сряда, 7 април 2010 г.

Нова министърка - нова песен

                                                                                               Фотограф: Надежда Чипева


        Повечето хора обичат да се хвалят – разбираемо е, човешко е. Повечето големци също се хвалят и то при първа възможност, особено ако са на пресконференция. Министрите и Министър председателят рядко остават по-назад, например вторият от изредените и днес се похвали, че той, както и всеки друг ученик от Банкя, не би купил нещо за 90 лева, за да го продаде за 88. Подчерта дебело, че става дума за ученици от Банкя така, че мен, софиянецът, ме полази руменина чак до бузите от срам за родното ми място. Язък ми за школовката на Софийската математическа, след като съм пропуснал училището в Банкя!
       Но гордостта на новата министърка Борисова, разказана  естествено на пресконференция, в контекста за нейната визия за достигането на здравната реформа до децата е нещо, което никак, ама честно – никак не можах да проумея. Вероятно за разлика от училите в Банкя.
       Та тази госпожа Борисова, новата ни здравна министърка, досущ като един истински Борисов, очевидно знае как кое се прави, щом като е реализирала проекта «Как да израстем със здрави кости» с творбата «Млечна песен» (виж Капитал). И за труда си е получила двадесет хиляди евро европейско финансиране!

         Не вярвах в чудеса доскоро, но ако утре Недялко Йорданов напише песен «Не щеме ний богатство, не щеме ний пари, а искаме пациенти, безчетни трудови дни», ще означава, най-вероятно, успешно завършена здравна реформа.

"Е.....си държавата, щом като аз съм й министър!"

4 коментара:

Апостол Апостолов каза...

Немците имат такава една "поговорка":"We angibt, hat mehr vom Leben." Тоест, който се фука, извлича повече от живота.

Да, ама аз пък повече бутилки съм пресушил и повече сутиени съм свалил от Анна (с две "Н").

frog and roll каза...

Във връзка с млекцето. Прокраднаха се подозрения, че пробутвала лекарства на "Рош", ако не греша, против остеопороза. Което ме кара, като един бос в медицината човек, да се питам: нерде ендокринология, нерде остеопороза? А?

Ще бъде интересно да наблюдаваме новите договори за лекарства.

П.П. Сантов, махни я тази проверка с думи бе, човек! :)

Тодор Сантов каза...

Не подозирах, че има такава проверка. Махнах я, Frog'n'roll :)

Marten's каза...

Реформа-да,да ама друг път.
Щом почна да се прави и на пожарникар май ще падне голямо рязане на бюджета.