понеделник, 29 март 2010 г.

Керванджията го няма, кучетата си лаят, а керванът си върви... Накъде ли?

Индукцията е уважаван похват за правене на верен извод от частни случаи. Полагайки усилия да мисля именно така, индуктивно, описвам само няколко факта, на сполетяли ни неща, съвсем напоследък:
1. Правителството решава да затвори около 120 неефективни болнични заведения, но след първите вяли протести се отказва да го направи.
2. Правителството заявява, че ще увеличи пенсионната възраст с оглед застаряващото население и с ред разумни аргументи, но след вяли протести, се отказва.
3. Правителството решава да увеличи здравната вноска с два процента, в отговор на пак вяли протести на едни джипита, с които не се е разплатило. След първите публични упреци, се отказва, плаща на джипитата, обаче.
4. Правителството решава да вдигне осигурителната тежест на самоосигуряващите се лица,със задна дата, но след декларация, прочетена по Националната телевизия, се отказва.
5. Правителството заявява, че изход от кризата е вдигане на ДДС с два процента, но след вяли упреци от синдикатите ..... се отказва!

Знам, че освен изброените факти съм изпуснал поне още толкова и все в тази посока, но изводът е верен и направо страшен - май там отпред няма никой, а керванът ни тътрузи крака... на някъде...

Спомням си, че през 1997, пак бяхме в криза, пак беше страшно, но тогава един премиер оглави правителството първо с името си, но впоследствие получи прозвището "Командир", а сега един, от “Генерал” се превръща пред очите на всички ни в най обикновената фамилия.

2 коментара:

Zvetanka Shahanska каза...

Това, което си писал е самата истина. Няма никой там отпред , управляваме се с 1 напред 3 назад. И каквото стане. Защото когато не си прецениш нивото на компетентност се получава така, но страда чял народ. Поздрави и усмихнат ден :)))

Marten's каза...

Добре,е че има поне по всички въпроси макар и вяли протести,защото преди имаше само по главните и то така си стана батак.
Трудно е да изкачваш върха по ронлива почва!