петък, 4 декември 2009 г.

Без оглед на партийна принадлежност

Вчера в офиса на ДСБ “Красна поляна” се случиха няколко хубави неща. Най-впечатляващото, според мен е това, че на молбата на местното ни партийно ръководство за среща с кмета на района - г-н Чакъров, по повдигнати от нас инициативи, ни бе отговорено, че ще бъдем посетени от кмета в приемното време на офиса ни. Този жест на очевидно внимание, предполагам че се дължи на поне три неща – на уважение към общинския ни съветник Вили Лилков, който винаги откликва на всяка наша инициатива и се нагърбва със задачата да придвижва нещата в Столичния общински съвет, и пред районните администрации, и който беше заедно с нас на тази среща; отново на уважение, но демонстрирано към местната организация на ДСБ в “Красна поляна”; и не на последно място, това е очевидна проява на отговорност към задълженията си, от страна на районния кмет, без оглед на партийна принадлежност. А припомням, че г-н Чакъров е кмет от ГЕРБ.
Кметът пристигна с цялото си войнство :) - с Главния архитект, с представител на отдел “Незаконно строителство” и с депутат от ПГ на ГЕРБ. От този състав получихме напълно удовлетворителни отговори по три наши инициативи:
1. Реновиране на тротоарите и изграждане на около двеста паркоместа по протежението на ул. “Западна” в квартала.
2. Предстоящите събития за решаването на проблема с гетото наречено “Виетнамски общежития”.
3. Съгласуване на предложения за премахването на незаконните гаражни клетки.

Това, което правеше силно впечатление, е че по всички теми личеше че е мислено и дори боравехме със срокове. И мога да уверя съкварталците си, че нещата в района ни вървят на добре.
Моите уважения към г-н Чакъров, г-н Вили Лилков и ДСБ “Красна поляна”!

P.P
На следващата такава среща, смятам да си взема лулата и да я пусна в кръг по заседателната маса ;).

Няма коментари: