четвъртък, 19 август 2010 г.

По действителен случай

   Сюжет:
1. Развита демокрация.
2. Доста след началото на 21-ви век.
3. Идват цигани.
4. Демокрацията нещо не сработва и дават на циганите по триста евро, еднопосочен билет, и айде... откъдето дошли, че “не можем ви берем гейлето”.
 
Размисли:
    Добре де, ама циганите са си нашенски, а и ние уж сме в Европа, т.е. европейци са. И сега, като пристигнат пак тук тия , ние по-умни ли сме от французите, та да се справим? А ако вземем, че се опитаме да проверим, по френски маниер, законни ли са колибите им? Или пък, ако задълбаем по-надълбоко, работили ли са нещо в последните три месеца?   И понеже е все “НЕ”, що ли не ги върнем, с по триста лева (обаче!) и пак с безплатен билет, там, откъдето са ни ги изпратили? На специалното внимание и грижи на евродепутатката Елс де Гроен, например. Все пак, да не забравяме, че тече Десетилетието на ромското включване.

    Тя и г-жа Бардо ревеше за мечките ни , но я да пробва днес един къмпинг в Родопите! За една седмица само!
     Гарантирам й среща или с гладна мечка, или с цигани, може и  циганин с мечка, двамата гладни, а и от трите случая ще има дълбок спомен за цял живот.

 Извод:
  Повече да не ми навират в очите и ушите как било в Европа!

1 коментар:

Ангел Грънчаров каза...

Ако е вярно, че развитата демокрация означава законност и равенство пред законите, то в случая действията на французите са съвсем демократични: законите трябва да важат за всички, дори и за циганите. Ако представители на друг някой друг етнос отидат и си направят катун в Булонския лес, то и тях трябва да ги сполети същата участ. Да, ама не: видяхме преди време в предаване на Карбовски как "чистокръвни" нашенци (не цигани) живеят в колиба в един парижки парк. Полицията изобщо не ги закачала.

Явно и цигани, и нецигани съвсем са прекалили, на което се дължи, предполагам, гнева на Саркози..